Vierde etappe Volvo Ocean van start

De vierde etappe van de Volvo Ocean Race van Sanya in China naar Auckland in Nieuw-Zeeland is zondagmorgen zeven uur Nederlandse tijd van start gegaan.

Het Chinese Team Dongfeng is momenteel leider in het algemeen klassement, dat tot een aantal weken geleden nog werd aangevoerd door het Nederlandse Team Brunel van Bouwe Bekking.

Dongfeng heeft een droomstop in het Chinese Sanya achter de rug. Op 27 januari kwamen ze er aan als winnaars van de derde etappe. En zaterdag, vlak voor de start van de nieuwe etappe, wonnen ze er ook nog de In-Port Race. Team Brunel staat momenteel derde in het klassement.

Voor de zeilers ligt een stuk naar Auckland van 5264 zeemijl, via de ondiepe Zuid-Chinese Zee en de Stille Oceaan. Dit is een relatief onbekend stuk zee in kringen van oceaanracers. Weinig racers in de VOR hebben deze route eerder gevaren, aan boord van de Team Brunel bijvoorbeeld slechts twee bemanningsleden. ETA in Auckland is 1 maart.

Bron: http://www.telegraaf.nl/vaarkrant/vaarkrant_evenementen/volvooceanrace/23656131/__Vierde_etappe_Volvo_Ocean_van_start__.html

Comments are closed.